Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур с бял сос

Пълнени чушки с булгур с бял сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени чушки с булгур с бял сос
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Тези пълнени чушки са не само вкусни, но и здравословни. Севда ни изненада днес с тази рецепта от прабаба си. Стани и ти част от нашето кулинарно семейство https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 15 бр.
  • булгур - 2 ч.ч., едър
  • лук - 2 глави
  • кайма - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л., смлян
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За соса
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с 3 с.л. олио запържваме нарязания лук, прибавяме каймата и малко вода.

Намачкваме каймата, за да стане на по дребни парчета, и разбъркваме.

Посоляваме и сипваме чубрица и червен пипер.

Измиваме булгура и го добавяме при каймата, разбъркваме и доливаме чаша вода. Бъркаме, докато водата се поеме от булгура и плънката остане на мазнина.

Изтърбушваме чушките и ги пълним с плънката. Потопяваме отвора в брашно и редим в тава.

Поливаме чушките с малко олио и сипваме до средата топла вода.

Печем във фурната на 200 градуса, докато водата остане 1/3.

Разбиваме яйцата и добавяме брашното, прясното и киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме върху чушките.

Допичаме във фурната, докато плънката стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: