Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно. Задушаваме го и добавяме червения пипер, разбъркваме за кратко. Прибавяме измития ориз и 1/2 ч.ч. гореща вода. Държим на котлона до извиране на водата.
Към суровата кайма прибавяме подправките и задушения ориз, хубаво объркваме с ръце.
Пълним всяка чушка един пръст под ръба. Поръсваме с брашно и изтърсваме.
Чушките редим в тава, полята с мазнина. Накрая добавяме посолена вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста.
Завиваме с алуминиево фолио и печем пълнените чушки в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 1 час.
За соса: В тенджерка разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното.
Слагаме на котлона и постоянно бъркаме с телена бъркалка. Когато почне да се сгъстява, добавяме соса от тавата. Добавяме толкова сос, колкото гъст желаем да бъде.
Топлите чушки поднасяме поляти с белия сос.
Коментари