Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Бабините чушки с бял сос

Бабините чушки с бял сос

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48467132
Бабините чушки с бял сос
Снимка: Потребител#181034
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Обзалагаме се, че не сте опитвали по-вкусни чушки от бабините, на две чушки се обзалагаме"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 800 г
  • чушки - 6 - 7 бр. по - големи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • кисело мляко - 2/3 от кофичката (около 300 г)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата в малко олио докато стане на трохи. Добавяме ситно нарязания лук и варим под капак за около 10-15 мин на бавен огън. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Ориза измиваме няколко пъти до чиста вода. Изсипваме при каймата и варим 5 мин.

Почистваме чушките от дръжки и семки и измиваме. Пълним със сместа и поставяме в тава. Ако остане смес изсипваме около чушките. Надупчваме чушките с клечка за зъби от всички страни.

Заливаме със студена вода малко над средата на чушките. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Ако водата е извряла, добавяме още и връщаме във фурната докато заври.

Правим кашичка от яйцата, киселото мляко и брашното и започваме бавно да смесваме с водата от чушките.

Връщаме соса в тавата и печем още 5-6 мин. Поднасяме пълнените чушки топли.

Бабините чушки с бял сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: