Начин на приготвяне
Запържваме каймата в малко олио докато стане на трохи. Добавяме ситно нарязания лук и варим под капак за около 10-15 мин на бавен огън. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Ориза измиваме няколко пъти до чиста вода. Изсипваме при каймата и варим 5 мин.
Почистваме чушките от дръжки и семки и измиваме. Пълним със сместа и поставяме в тава. Ако остане смес изсипваме около чушките. Надупчваме чушките с клечка за зъби от всички страни.
Заливаме със студена вода малко над средата на чушките. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.
Ако водата е извряла, добавяме още и връщаме във фурната докато заври.
Правим кашичка от яйцата, киселото мляко и брашното и започваме бавно да смесваме с водата от чушките.
Връщаме соса в тавата и печем още 5-6 мин. Поднасяме пълнените чушки топли.
Бабините чушки с бял сос са готови.