Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Селска дърпана квадратна баница

Селска дърпана квадратна баница

Селска дърпана квадратна баница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Селска баница, от която нямаме търпение да си отчупим"

Необходими Продукти

  • вода - 450 мл
  • брашно - 750 г ( ако ви се стори лепкаво, добавете още малко)
  • сол - 1/2 ч.л. с връх
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • още
  • сирене
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното върху кухненския плот и направете кладенче. Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото.

Замесете меко тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.

Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга. Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.

Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко, до прозрачност.

Стопете свинската мас и я смесете с олиото.

Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина. Не трябва да има затворена част тесто, без мазнина.

Сложете квадрата в тавичката на фурната, застлана с хартия за печене. Поръсете отгоре с мазнина отново.

Постъпете по същия начин и с останалите топки. Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата до готовност.

Селската дърпана квадратна баница е много вкусна, опитайте я!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: