Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тава и направете кладенче. Добавете оцета, солта и водата, замесете средно меко тесто.
Разделете го на 16 топки, като всяка една се разточва на кора с големината на чиния. Целта е да се направят две баници - една със сирене и яйца и един лападник.
Намажете всяка кора с олио и от двете страни и ги наредете на плота. Пригответе двете плънки. За целта разделете натрошеното сирене в две купи, като в едната добавите лапада, които предварително сте задушили за 1-2 минути с малко пресен джоджен.
Застелете една покривка, върху която ще дърпате корите. Вземете една кора, раздърпайте я леко с ръце и я сложете върху покривката.
Започнете да я обикаляте, като я разтегляте равномерно по цялата периферия, докато стане тънка и в самите краища. Поръсете с мазнина и плънка. С помощта на кърпата навийте кората на руло. Така процедирайте с всички кори.
Навийте първата кора на охлюв и поставете в средата на намазана с маргарин тава. Слагайте всяка следваща кора около първата и така, докато се напълни тавата. По същия начин направете и с тавата на лападника.
Поръсете двете баници с олио и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовите баници се поръсват с водата и се загъват с кърпа, за да се задушат.
Коментари