Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницел с хрупкава панировка от семена и ядки

Пилешки шницел с хрупкава панировка от семена и ядки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Пилешки шницел с хрупкава панировка от семена и ядки
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не шницел, а поезия, за онези, които знаят, как да ценят хубавото и как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г (цяло)
  • универсална подправка - за овкусяване
  • за панировката
  • лешници - 1 шепа
  • бадеми - 1 шепа
  • орехови ядки - 1 шепа
  • сусам - 1 шепа
  • тиквено семе - 1 шепа
  • пармезан - 30 г
  • галета - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр. размер М
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва надлъжно на тънички, не много големи пържолки.

Месото се овкусява леко с универсалната подправка.

Яйцето се разбива с вилица.

Миксът от ядки и семена се смила или счуква на едро и се слага в малка тавичка. Прибавят се галета, настъргания на ситно ренде пармезан и щипка сол. Разбърква се добре.

Всяка една пържолка се потапя в разбитото яйце, след това в ядковата панировка. Притиска се силно с длан, за да полепне добре към месото.

Шницелите се пържат в предварително загрята мазнина, на умерена (в никакъв случай силна! ) температура, от двете страни до леко порозовяване.

Сервират се с гарнитура по желание.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: