Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницел със зеленчуци на фурна

Пилешки шницел със зеленчуци на фурна

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пилешки шницел със зеленчуци на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
11/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Пилешки шницел със зеленчуци поръчваме смело от домашното меню"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 6 бр.
  • соев сос - 70 мл
  • брашно - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • галета
  • сусам
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • брюкселско зеле - 500 г
  • моркови - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и нарязват на две през средата, за да станат на две пилешки пържоли. Моите гърди бяха доста големи, затова ги разделих, но ако са по-малки, не е задължително.

Слагат се в купа и се накисват със соевия сос. Оставят се поне 2 часа.

Приготвят се 3 дълбоки чинии. В първата се слага брашното. Във втората се чукват и разбиват яйцата. В третата се слагат равни съотношения галета и сусам и се разбърква.

Подготвя се тава с хартия за печене.

Всяка от вече напоените със соев сос пилешки пържоли се превръща в апетитен шницел. Взима се едно парче месо. Овалва се добре в брашното. След това се потапя от всички страни в яйцата. Накрая се овалва добре със сместа от галета и сусам.

Нареждат се в тавата. Същото се повтаря с всички шницели. Пече се за около 20 минути в предварително загрята фурна, за да не стане много сухо месото.

Във времето, в което месото се накисва със соев сос, могат да се подготвят зеленчуците. Тиквичките и патладжаните се измиват. Нарязват се в голяма купа на кръгчета. Лукът се почиства и нарязва на кръгчета. Добавя се в купата и всички зеленчуци се посоляват. Разбъркват се.

Нареждат се в половин тавичка, като се редуват тиквичка, патладжан, лук до изчерпване на зеленчуците. Брюкселското зеле се почиства от най-горните листа и се измива. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на парчета около големината на брюкселското зеле.

Разполагат се в другата половина на тавата. Посоляват се и се разбъркват.

Всички зеленчуци се поръсват с малко олио. Пекат се до готовност.

За предпочитане след месото, защото изстиват по-бързо. Сглобява се порция с пилешки шницел и зеленчуци на фурна.

Сигурна съм, че никой няма да откаже да бъдат гарнирани с малко чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: