Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Шарен тутманик с готово тесто

Шарен тутманик с готово тесто

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Шарен тутманик с готово тесто
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"И като истински художници извадете салама от хладилника и да почнем да рисуваме - шарен тутманик с готово тесто"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг (готово)
  • яйца - 2 бр. (размер М)
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 300 г слайс
  • маслини - около 16 - 20 бр. обезкостени
  • масло - 100 г
  • олио - 2 суп. л. - за подмазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото на топло да се отпусне.

Разточете го с точилка върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 3 см., като се стараете да оформите правоъгълник.

В купичка разбийте двете яйца и намажете с тях цялата кора. Отгоре наредете слайсовете шунка, върху нея настъргания кашкавал и след него натрошеното сирене и обезкостените маслини.

Завийте на руло.

С остър нож нарежете рулото на парчета с дебелина около два пръста. Внимателно наредете парчетата легнали (като охлюв) в подмазана с олио тава. Върху всяко сложете парченце краве масло.

Завийте с кърпа и поставете тавата на топло, за да втасат тутманичетата.

Печете тутманика в умерено силна фурна на температура 200 градуса до порозовяване.

Извадете от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте с кърпа за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: