Класически тас кебап

28/01/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру9895695411
"Време е за класика - представяме ви любимият на поколения класически тас кебап - да ви е вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 482
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на малки кубчета. Отделно разтопете маслото в олиото, прибавете месото и пържите до златист цвят, при непрекъснато бъркане.

Добавете ситно нарязаните лук и скилидки чесън, продължете пърженето до омекване на лука.

Прибавете брашното и бъркайте за 2-3 минути, добавете доматеното пюре и отново разбъркайте.

Прибавете солта, обелените и нарязани на малки кубчета картофи и моркови, черен пипер на вкус и 3 чаши гореща вода.

Поставете капака на съда и гответе на слаб огън за около 30 минути.

Разтопете маслото в олиото и запържете предварително добре измития ориз под тичаща вода, до прозрачен цвят.

Разтворете зеленчуковата подправка в горещата вода и налейте към ориза, ако е нужно посолете (защото подправката съдържа сол).

Варите при затворен капак на съда, без разбъркване на слаб огън. Завийте съда с чиста кърпа и капака за да се задуши и абсорбира водата напълно.

Сервирайте тас кебапа, като ориза поставите в средата на чиния за сервиране, а отстрани полеете с кебапа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар