Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Домашни крекери с три вида сусам

Домашни крекери с три вида сусам

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Домашни крекери с три вида сусам
Снимка: Моника Иванова
2 / 4
29/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Нищо нямаме против домашните крекери - просто са много вкусни и затова с удоволствие ги унищожаваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г тип 500
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 80 мл
  • черен сусам - 1 с.л.
  • пълнозърнест сусам - 1 с.л.
  • обикновен сусам - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете в купа бирата, водата и зехтина, след което ги разбъркайте.

Към тях добавете брашното, като е хубаво да сте го пресели преди това. Накрая добавете солта и сусама.

Замесете еластично тесто при нужда добавете още малко зехтин или брашно според нуждите.

Оставете го да почине на стайна температура за 30 минути, като го покриете с фолио, за да не се образува кора.

Разточете го на максимално тънко и отрежете желаните фигурки соленки.

Печете крекерите на 200 градуса върху хартия за печене до златист загар около 15 минути.

По желание може да намажете с жълтък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: