Тарта де ла каса (Tarta de la casa)

30/01/2019
"Не е важно как се казва тортата, а дали ще остане едно парче за вас да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пак. ( Petit)
  • кокосови стърготини
  • карамелен сироп
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • жълтъци - 7 бр.
  • лимонова кора - от 1 цитрус
  • канела - пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделете 200 мл от прясното мляко и разтворете царевичното нишесте вътре. Добавете жълтъците и разбъркайте с кухненски тел.

В касерола сложете останалото мляко, захарта, кората от лимон и канелата. Изчакайте да заври и изключете. Оставете за половин час да престои.

Прецедете с цедка млякото и отстранете кората от лимон и канелата. Смесете млякото с нишестето с млякото и жълтъците на тънка струйка.

Върнете на котлона и изчакайте да се сгъсти, като не спирате да бъркате. Махнете от котлона и изчакайте леко да се охлади, но не напълно. Сладкарският крем трябва да е леко топъл.

В правоъгълна тавичка наредете ред бисквити. Отгоре сложете от крема, а върху него поръсете с кокосови стърготини. Наредете втори ред бисквити и завършете с крем. Отново поръсете с кокосови стърготини и приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ.

Сервирайте Тарта де ла каса в чинийка с топинг карамел.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар