Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana)

Яхния от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana)

Яхния от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Червената яхния - най-вкусната яхния"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • чоризо - 200 г
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л
  • сол
  • бульон - 1 пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера под налягане зехтина. Обелете, измийте и нарежете лука на дребно, чушката на квадрати, а картофите на големи кубчета. Задушете ги в тенджерата.

Сложете цялата глава чесън и дафиновия лист. Добавете чоризото, нарязано на колелца. Запържете и него, заедно с червения пипер.

Налейте водата, натрошете бульона и сложете солта.

Изчакайте яхнията да заври и затворете тенджерата на първа степен.

Когато започне да фъска , засичате пет минути. Изключете и изчакайте да се отвори тенджерата.

Яхнията от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: