Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Бързи отворени питки със сирене

Бързи отворени питки със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бързи отворени питки със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"И оставяме един отвор отгоре, за да го напълним щедро със сирене"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г меко
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр. (без 1 - я жълтък)
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сирене - натрошено
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете мекото масло, олиото, киселото мляко, солта, 1 яйце и 1 белтък, разбъркайте и прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Бъркате и замесвате меко нелепнещо се по пръстите тесто.

От тестото оформете 16 бр. топки - колкото яйце, всяко топче разстилате на елипсовидна питка, добавяте в средата 1 ч.л. от натрошеното сирене и затворете питката от двете страни и откъм дългата и страна, като в средата оставите малък отвор.

Подредете малките питки в тава постлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсете със семена, моето е маково семе.

Поставете тавата със сиренките в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: