Бързи отворени питки със сирене

Мария СимоваМария СимоваГуру107956102713
30/01/2019
"И оставяме един отвор отгоре, за да го напълним щедро със сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 480
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете мекото масло, олиото, киселото мляко, солта, 1 яйце и 1 белтък, разбъркайте и прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Бъркате и замесвате меко нелепнещо се по пръстите тесто.

От тестото оформете 16 бр. топки - колкото яйце, всяко топче разстилате на елипсовидна питка, добавяте в средата 1 ч.л. от натрошеното сирене и затворете питката от двете страни и откъм дългата и страна, като в средата оставите малък отвор.

Подредете малките питки в тава постлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсете със семена, моето е маково семе.

Поставете тавата със сиренките в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути до златист цвят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар