Начин на приготвяне
В купа поставете мекото масло, олиото, киселото мляко, солта, 1 яйце и 1 белтък, разбъркайте и прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера.
Бъркате и замесвате меко нелепнещо се по пръстите тесто.
От тестото оформете 16 бр. топки - колкото яйце, всяко топче разстилате на елипсовидна питка, добавяте в средата 1 ч.л. от натрошеното сирене и затворете питката от двете страни и откъм дългата и страна, като в средата оставите малък отвор.
Подредете малките питки в тава постлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсете със семена, моето е маково семе.
Поставете тавата със сиренките в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути до златист цвят.