Начин на приготвяне
В дълбока купа с телена бъркалка разбъркваме кафявата кристална захар с киселото мляко, содата за хляб, ванилията и шарлана. Постепенно добавяме пълнозърнестото брашно и омесваме меко тесто.
В предварително намазана с шарлан тава подреждаме малките топчици с големина около 3 см на разстояние едни от други.
С помощта на силиконова четчица ги намазваме с жълтък и поръсваме с кристалчета кафява захар. Печем на 180 градуса за около 18-20 минути, като на 8-та минута превключваме фурната да пече само отгоре, тъй като отдолу бързо се запичат.
Уникално вкусни и мекички курабийки. Захаринки по оригинална бабина рецепта с разлика само в това, че брашното е пълнозърнесто и използваме кафява захар и шарлан.
Но така са освен вкусни, а и здравословни!
Пухкави с хрупкава захарна коричка!
Чудно Вкусно!