Хрупкав десерт с яйчен крем

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
05/02/2019
"За онези моменти, в които искате да изненадате гостите с не само вкусен, но и много стилен десерт една изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете супена лъжица брашно в дълбока купа и го разбъркайте с малко от прясно мляко, за да образувате кашичка. Добавете жълтъците на две яйца и разбийте отново.

Сипете 250 мл прясно мляко в съд на котлона заедно с 50 г захари и оставете сместа да заври. Разполовете шушулка ванилия и добавете семената в млякото, пуснете и шушулката вътре, за допълнителен аромат.

Когато млякото със захарта заври, намалете котлона и прибавете на тънка струя яйчената смес. Бъркайте енергично и оставете крема да поври за кратко, докато се сгъсти.

Свалете съда от котлона и добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи напълно. Охладете яйчения крем напълно.

Поставете кора за баница в плоска тава. Намажете обилно с разтопено масло, поръсете със захар и поставете втора кора отгоре. Намаслете и поръсете и нея със захар. Направете същото и с третата. Изпечете корите в загрята на 200°C фурна за кратко, докато добият златист цвят и захарта се карамелизира.

Начупете корите на парчета. В десертна чиния редувайте пласт карамелизирани кори, пласт яйчен крем. Поръсете с прясна лимонова кора.

Сервирайте хрупкавата крем пита с натрошени орехови ядки.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар