Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Татарски кюфтета с бобена разядка

Татарски кюфтета с бобена разядка

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Татарските кюфтенца са причината да съжаляваме, че природата не се е погрижила да ни дари поне с два стомаха"

Необходими Продукти

  • За татарските кюфтета
  • кайма - 600 - 700 г смес
  • лук - 1 глава
  • сушени домати - 80 г
  • яйцa - 1 бр.
  • люти чушки - 1 - 2 бр. суха
  • кашкавал (твърд) - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • За разядката
  • бял боб - 1 буркан (сварен)
  • чесън - 1 глава + 2 скилидки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете глава лук на ситно.

Поставете 600 г кайма смес в дълбок съд. Чукнете едно яйце и прибавете лука. Подправете с черен пипер и сол на вкус. Нарежете няколко сушени домата, мариновани в зехтин, и прибавете към каймата. Налейте и 2-3 супени лъжици от ароматния им зехтин в сместа. Добавете и 150 г настърган кашкавал.

Запечете 2 сушени люти чушки на тиган за кратко, за да отпуснат аромата си. Наситнете ги и ги добавете в сместа за кюфтетата.

Омесете всички съставки добре и оставете каймата да почине за няколко минути. Оформете плоски татарски кюфтета и ги подредете в тавичка. Полейте със зехтин на тънка струйка и изпечете на 200°C за 20-25 минути.

За разядката от бял боб с чесън първо отрежете върха на глава чесън, без да я белите. Поставете във алуминиево фолио, посолете и полейте със зехтин. Увийте на пакетче и изпечете до омекване във фурната. Увийте на пакетче и изпечете чесъна заедно с кюфтетата във фурната, докато омекне напълно.

Отрежете върховетте на две глави чесън, посолете, полейте със зехтин и изпечете във фурната до омекване.

Сипете буркан сварен бял боб в блендера. Добавете две скилидки пресен чесън и половината глава от запечения. Подправете с чаена лъжичка чубрица и джоджен. Пасирайте за кратко сместа. Овкусете с лют червен пипер, черен пипер и сол. Пасирайте повторно всички съставки до гладкост.

Сипете разядката в купичка и поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: