Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща чорба със сатленка

Леща чорба със сатленка

редакция:
Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не може да сбъркате вкусната леща, а когато към нея има добавени и кърначета - някак веднага ви се приисква да си сипете две порции."

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • сатленка (карначе) - 200 г сурова
  • червен лук - 1 бр. средно голям
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчуков бульон или вода - 1 л
  • винен оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тенджера, леко изпържете нарязаната на кръгчета сатленка.

Нарежете лука и моркова на ситно и добавете към колбаса.

Добавете лещата, разбъркайте, оставете да къкри 5-7 минути със зеленчуците, налейте бульон или вода и когато заври, намалете топлината и гответе до омекване на лещата.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и оцет.

Сервирайте чорбата от леща с крутони и нарязан магданоз.

Ако обичаш леща, опитай непременно и рецептите ни за яхния от леща или тази крем супа от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: