Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирени мезета»Хрупкави жулиени от свински врат

Хрупкави жулиени от свински врат

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Хрупкави жулиени от свински врат
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"На бас на една бутилка отлежало домашно вино, че не сте опитвали толкова вкусни жулиени от свински врат"

Необходими Продукти

  • свински врат без кост - 250 г
  • фино царевично брашно - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мазнина - 200 мл олио за пържене
  • пармезан - за гарниране
  • лимони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се нарязва на пържоли - колкото по-тънки, толкова по-добре. Ако са нарязани с по-голяма дебелина, се изтъняват с чук за месо.

Нарязваме пържолите на дълги жулиени (пръчки).

В съд с царевично брашно овалваме хубаво свинските жулиени.

Препоръчвам за пърженето да ползвате най-добре фритюрник или дълбок тиган. Настройте термостата на 190 градуса, изчакайте мазнината да се сгорещи хубаво и едва тогава пуснете кошничката със жулиените.

Пържете ги до зачервяване, за да се получат хрупкави.

Извадете готовите пръчици върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина, и напръскайте със соев сос.

Сервирайте ги топли с настърган пармезан и резен лимон като мезе за бира или вино.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: