Начин на приготвяне
Свинският врат се нарязва на пържоли - колкото по-тънки, толкова по-добре. Ако са нарязани с по-голяма дебелина, се изтъняват с чук за месо.
Нарязваме пържолите на дълги жулиени (пръчки).
В съд с царевично брашно овалваме хубаво свинските жулиени.
Препоръчвам за пърженето да ползвате най-добре фритюрник или дълбок тиган. Настройте термостата на 190 градуса, изчакайте мазнината да се сгорещи хубаво и едва тогава пуснете кошничката със жулиените.
Пържете ги до зачервяване, за да се получат хрупкави.
Извадете готовите пръчици върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина, и напръскайте със соев сос.
Сервирайте ги топли с настърган пармезан и резен лимон като мезе за бира или вино.
Бон апети!