Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Жулиени от свински врат с вино

Жулиени от свински врат с вино

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Жулиени от свински врат с вино
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1-2
"Всичко започна на шега, намерихме малко месо и решихме за приготвим нещо вкусно. Насладете се на резултата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г от врат
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • печурки - 100 г
  • чушки - 1 бр. печена
  • червено вино - 50мл
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се нарязва на пържолки, начукват се и се нарязват на дълги жулиени.

Нарязва се лукът на полумесеци, чесънът се накълцва на ситно и се прибавя към месото. Добавят се виното, горчицата, олиото, черният пипер и солта. Оставяме да отлежи на студено за около 2 часа.

Слагаме всичко в дълбок тиган с капак на котлона. Запържваме. Когато месото побелее, добавяме целите измити и отцедени от водата пресни печурки.

Задушаваме на бавен огън. Ако е нужно, добавяме малко вода, докато месото стане готово. Накрая добавяме червената чушка, нарязана на жулиени. Ястието може да се сервира върху канапе от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: