Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Хрупкави пръчици от свински врат с пармезан

Хрупкави пръчици от свински врат с пармезан

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Хрупкави пръчици от свински врат с пармезан
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
20/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свински врат - 300 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - 250 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се нарязва на тънки пържоли с дебелина около 1 см. Изтъняват се с чук, овкусяват се с черния пипер и се нарязват на дълги жулиени (пръчици).

Овалват се добре с царевично брашно и се пускат във сгорещената предварително мазнина. Може да се изпържат и във фритюрник.

Като порозовеят се изваждат върху кухненска хартия за да се отнеме излишната мазнина. Овкусяват се със соев сос. Може и чили сос - по желание.

Настъргва се пармезан и се сервират с чаша любимо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: