Начин на приготвяне
Приготвят се 3 блата пандишпанови, 2 ванилови и един шоколадов. Всеки от тях се пече до готовност в загрята на 180 градуса фурна.
Разбих сметаната и я подсладих на вкус (към 2 ч.ч захар), добавих крема сиренето и разбих и после маскарпонето.
Готовия крем разделих на 3 части. В едната добавих шоколадов ганаш (200 г черен шоколади 200 мл сметана). Във втората част добавих половин буркан сладко от ягоди и боровинки.
Третата част оставих да измажа тортата.
Навлажних блатовете и върху първия ванилов покрих с плодовия крем, наредих профитероли, поставих шоколадовия блат и него покрих с шоколадовия крем и пак профитероли и затворих с другия ванилов.
Измазах тортата отстрани и прибрах за 2 часа в хладилника да стегне. После я измазах отгоре, залях с ганаш от черен шоколад по диагонал и декорирах.Отстрани шприцовах с руски шприц от маслен крем (250 г меко масло и кутия кондензирано мляко и ванилия.
Разбивам маслото до побеляване и на тънка струя добавям кондензираното мляко.
Украсявам с плодове по избор и прибирам отново за няколко часа в хладилника.
Блатовете бяха 35 на 22 см.
Източник: Antoaneta Shtereva от Кулинарна мрежа