Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Голяма торта с маскарпоне и филаделфия

Голяма торта с маскарпоне и филаделфия

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Голяма торта с маскарпоне и филаделфия
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10
"Колкото по-голям е поводът, толкова по-голяма и вкусна трябва да бъде тортата - затова винаги може да разчитате на тази сочна Торта с маскарпоне и филаделфия"

Необходими Продукти

  • за 3 бр. блатовете
  • яйца - 7 бр. на блат
  • захар - 7 с.л на блат
  • брашно - 9 с.л. на блат
  • за крема
  • сметана - 1 л сладкарска
  • маскарпоне - 3 кутии (300 г е една)
  • крема сирене - 3 бр. Филаделфия по 300 г опаковката
  • шоколадов ганаш - 400 г (200 г черен шоколад и 200 г сметана)
  • сладко - 1 буркан от ягоди или боровинки
  • профитероли - 1 пак. готови
  • маслен крем
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 1 кутия
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се 3 блата пандишпанови, 2 ванилови и един шоколадов. Всеки от тях се пече до готовност в загрята на 180 градуса фурна.

Разбих сметаната и я подсладих на вкус (към 2 ч.ч захар), добавих крема сиренето и разбих и после маскарпонето.

Готовия крем разделих на 3 части. В едната добавих шоколадов ганаш (200 г черен шоколади 200 мл сметана). Във втората част добавих половин буркан сладко от ягоди и боровинки.

Третата част оставих да измажа тортата.

Навлажних блатовете и върху първия ванилов покрих с плодовия крем, наредих профитероли, поставих шоколадовия блат и него покрих с шоколадовия крем и пак профитероли и затворих с другия ванилов.

Измазах тортата отстрани и прибрах за 2 часа в хладилника да стегне. После я измазах отгоре, залях с ганаш от черен шоколад по диагонал и декорирах.Отстрани шприцовах с руски шприц от маслен крем (250 г меко масло и кутия кондензирано мляко и ванилия.

Разбивам маслото до побеляване и на тънка струя добавям кондензираното мляко.

Украсявам с плодове по избор и прибирам отново за няколко часа в хладилника.

Блатовете бяха 35 на 22 см.

Източник: Antoaneta Shtereva‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: