Начин на приготвяне
Отцедете компота, като отделите плодовете и сиропа.
В купа сложете сметаната, разбъркайте със захарта и добавете сиропа от компота. Количеството на сиропа от компота да е не повече от 100 мл.
Прасковите нарежете на полумесеци.
Сложете на дъното на тава, в която ще редите тортата, малко от сметаната. Наредете ред бисквити, покрийте със сметана, отгоре сложете от какаовия крем и наредете от прасковите.
Сложете втори ред бисквити, сметана, какаов крем и пак от плодовете.
Така процедирайте до изчерпване на продуктите, като накрая трябва да завършите тортата със сметана.
Настържете шоколада и поръсете върху тортата, ако са ви останали от парчетата праскови, сложете и тях.
Поставете тавата в хладилника за няколко часа да омекнат бисквитите и да поемат от сметаната, след което разрежете на парчета и поднесете.
Бележки: Тази бисквитена торта е моя импровизация на така нашумялата торта на Тереза Маринова. Вкъщи не си падат много по ябълки и ако я бях направила с тях, рискувах сама да си я ям, не че щеше да ми е много, но все пак, за да не съм егоист, замених ябълките с праскови от компот. Получи се разкошна свежа торта.
Какаовия крем (ползвах Нукрема) трябва да е със стайна температура, за да е по течен, ако е в по-твърдо състояние, разтопете за няколко секунди на водна баня или в микровълнова фурна, трябва да е с консистенция за мазане.
Компотът от праскови е от белени плодове, ползвах този от македонските верига магазини, в консервни кутии, страхотен компот с много плодове и малко сироп, вие ако имате, ползвайте домашен.
Ползвала съм по-голяма тава и продуктите ми стигнаха за три реда бисквити, вие ако ползвате по-малка, ще имате за повече редове и съответно бисквитената торта ще стане по-висока, така в разрез парчетата ще имат по добър вид.