Начин на приготвяне
В купа се разбиват две яйца с щипка сол, бърка се с телена бъркалка. Добавя се прясно мляко, сода за хляб, олио и брашното.
Разбърква се добре, получава се рядка каша. Взема се една кора и се навива като за розичка доколкото може, виж снимката. В средата се поставя чаена лъжичка извара, отгоре кучбе кашкавал.
Заливаме с 3 с.л. от яйчената смес, краищата се събират в средата да покрие изварата и с дясна ръка се взема топката, обръща се и поставяме в намаслена форма за мъфини - моята е от големите за 6 бр.
Така се оформят 6 розички.
Разбива се жълтък с капки сварено кафе и олио. С четка леко се намазват отгоре и печем в загрята фурна 180°C за 20 минути до хубав загар.
Изваждат се в чиния и сервираме топли.