Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Френски тарт с ябълки и карамел

Френски тарт с ябълки и карамел

Френски тарт с ябълки и карамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тарта
  • бутертесто - 1пакет
  • ябълки - 2 - 3 бр
  • мармалад от кайсии - или праскови (светъл)
  • топинг - карамел
  • краве масло - малка бучка
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 110 г
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като разбиете добре яйцата с тел и добавите нишестето. Налейте малко от млякото и разбъркайте добре, така че да няма бучки.

Налейте останалото мляко и прехвърлете сместа в касерола. Сложете захарта и ванилията. Сварете крема, докато се сгъсти добре. Заделете настрани и оставете леко да се охлади.

Вземете форма за тарт и я намажете с кравето масло. Поставете бутертестото вътре, като леко натиснете с пръсти и заеме цялата форма. Надупчете тестото с вилица както дъното, така и страничните части.

Измийте и обелете ябълките. Изчистете ги от семките. Нарежете ги на полумесеци.

Изсипете крема върху бутертестото и го загладете да бъде равно. Подредете парчетата ябълки отгоре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.

Извадете готовият тарт и го намажете с мармалада.

Оставете Тарт Татен в хладилника за една нощ.

Сервирайте парче ябълков тарт обилно полят с топинг карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: