Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Критараки с пилешко филе

Критараки с пилешко филе

Критараки с пилешко филе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Пиле, паста и вино - трите задължителни съставки на едно романтично ястие"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • критараки - 1 пакет паста
  • домат - 2 бр.
  • вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • къри - 1 к.л.
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на хапки.

В тенджера сложете малко зехтин и изпържете до златисто месото. Налейте вода, колкото да покрие, и варете на бавен огън, докато се свари и изври водата.

Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът. Сложете доматите, подправките и изчакайте да изври водата.

През това време сварете пастата според указанията на опаковката.

Изцедете пастата Орзо и я сложете при пилешкото филе. Изчакайте няколко минути изключете. Поръсете с кашкавал и разбъркайте.

*Ястието може и да се запече във фурната за няколко минути, като там поръсите с кашкавала, без да разбърквате, а остане отгоре.

Критаракито с пилешко филе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: