Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с карфиол и пармезан

Солена торта с карфиол и пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солена торта с карфиол и пармезан9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Уникално вкусна и много нежна солена торта, вкусно предложение за любителите на качествената храна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 450 г (1/2 глава)
  • яйца - 3 бр. XL
  • бекон - 100 г
  • царевично нишесте - 4 с.л. с връх
  • заквасена сметана - 100 г
  • пармезан - 4 с.л. на прах + за поръсване на тортата
  • ементал - 60 г
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • зехтин - 1 с.л.
  • орехи - около 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разчленете на отделни розички карфиола. Поставете го в купата на блендер и включете да се смели за няколко секунди на средна скорост- целта е да стане на трохи, не много ситни и в никакъв случай да не стане на каша. Сложете към него 2 щипки сол и разбъркайте.

Разбийте яйцата с друга щипка сол и към тях добавете заквасената сметана, нишестето, черния пипер, зехтина, 4 с.л. с връх пармезан на прах и Ементала - настърган.

Вместо Ементал може да ползвате и обикновен кашкавал, не много солен.

Покрийте кръгла тавичка с хартия за печене - около 26-28 см диаметър.

Разпределете карфиола равномерно и върху него разпръснете бекона, нарязан на кубчета или лентички. Полейте течната смес, така че хубаво да се поеме от карфиола.

Подредете ореховите ядки (на половинки) и пъхнете в загрята на 175 градуса фурна за 30-40 минути или до хубав златист загар.

Когато извадите солената торта от фурната, поръсете с още фино настърган пармезан.

Може да консумирате топла или охладена. Прекрасна, нежна и много вкусна!

Добър апетит!

Солената торта с карфиол и пармезан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: