Пъдпъдъци в гювеч с бекон и лук

05/02/2019
"Има си чалъм при приготвянето на вкусни пъдпъдъци - прочетете внимателно рецептата и ще го разберете "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 307
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме всичко лука на полумесеци, бекона на малки парчета, а морковите на колелца.

Загряваме зехтина и запържваме бекона за 4-5 минути, след което и добавяме лука, морковите, чесъна.

Разбъркваме добре и оставяме да се задуши всичко за около 7-8 мин. и отделяме в друг съд.

В тенджерата слагаме още малко зехтин и запържваме пъдпъдъците от всички страни.

Връщаме зеленчуците и бекона, добавяме виното и водата с бульона, подправките и печем/задушаваме в загрята на 200 фурна за 1 час и малко, махаме капака и запичам за 10 минути.

Гарнитурата може макарони или варени картофи.

Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар