Гювеч с лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Гювеч с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - 1.5 кг
  • лук - 5 глави
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета.

Слагаме от задушения лук върху доматите. Поръсваме с черен пипер и магданоз. По този начин редим доматите и лука, като най-отгоре завършваме с домати.

Поръсваме с галета и ситно нарязан магданоз, поливаме с 1-2 с.л. олио и печем в умерено силна фурна. Пожелание може да направим заливка от кисело мляко и яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: