Начин на приготвяне
Накиснете предварително почистените пъдпъдъци в студена вода, в която сте прибавили 1 с.л. ябълков оцет. Оставете ги така за 5-6 часа.
Обелете лука, картофите и морковите.
Нарежете ги подходящо - лука на ситно, картофите на кубчета, а морковите на колелца.
Загрейте олиото и задушете лука и морковите, след което прибавете и картофите. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.
Разбъркайте и изсипете зеленчуците в глинен гювеч. Добавете зеленчуковия бульон и наредете пъдпъдъците върху зеленчуците.
Запържете леко гъбите и ги добавете в гювеча.
Налейте топла вода, до покриване на зеленчуците.
Похлупете гювеча с капак и го сложете в студена фурна, след което настройте градусите до 200.
Печете пъдпъдъците в гювеч с картофи и гъби около 1 1/2 часа.
Готовите печени пъдпъдъци поръсете със свеж магданоз.
Приятен апетит!