Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдъци в гювеч с картофи и гъби

Пъдпъдъци в гювеч с картофи и гъби

Пъдпъдъци в гювеч с картофи и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Пъдпъдъци в гювеч - ако искате да предизвикате любопитни погледи и възхищение за кулинарните си умения"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • картофи - 1 кг.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • гъби - 300 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително почистените пъдпъдъци в студена вода, в която сте прибавили 1 с.л. ябълков оцет. Оставете ги така за 5-6 часа.

Обелете лука, картофите и морковите.

Нарежете ги подходящо - лука на ситно, картофите на кубчета, а морковите на колелца.

Загрейте олиото и задушете лука и морковите, след което прибавете и картофите. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.

Разбъркайте и изсипете зеленчуците в глинен гювеч. Добавете зеленчуковия бульон и наредете пъдпъдъците върху зеленчуците.

Запържете леко гъбите и ги добавете в гювеча.

Налейте топла вода, до покриване на зеленчуците.

Похлупете гювеча с капак и го сложете в студена фурна, след което настройте градусите до 200.

Печете пъдпъдъците в гювеч с картофи и гъби около 1 1/2 часа.

Готовите печени пъдпъдъци поръсете със свеж магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: