Начин на приготвяне
Нарязваме всичко лука на полумесеци, бекона на малки парчета, а морковите на колелца.
Загряваме зехтина и запържваме бекона за 4-5 минути, след което и добавяме лука, морковите, чесъна.
Разбъркваме добре и оставяме да се задуши всичко за около 7-8 мин. и отделяме в друг съд.
В тенджерата слагаме още малко зехтин и запържваме пъдпъдъците от всички страни.
Връщаме зеленчуците и бекона, добавяме виното и водата с бульона, подправките и печем/задушаваме в загрята на 200 фурна за 1 час и малко, махаме капака на гювеча и запичаме за 10 минути.
Гарнитурата може макарони или варени картофи.
Пъдпъдъците в гювеч с бекон и лук са готови.
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа