Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с пълнеж от сирене Филаделфия

Шоколадова торта с пълнеж от сирене Филаделфия

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Шоколадова торта с пълнеж от сирене Филаделфия4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Шоколад и сирене Филаделфия - изумително вкусна комбинация от аромати и текстури, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 225 г , бяло
  • какао - 100 г, високомаслено
  • кувертюр - 170 г ситно нарязан
  • кафява захар - 300 г
  • заквасена сметана - 230 г, 25 %, стайна температура
  • масло - 170 г, стайна температура
  • гореща вода - 180 мл
  • яйца - 5 бр. L
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • Пълнеж
  • крема сирене - 300 г Филаделфия
  • захар - 100 г, бял кристал
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
  • и още
  • шоколад - 170 г за топене
  • сметана - 200 мл 30%
  • масло - 1 ч.л. 30%
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса с вентилатор, 180 градуса без вентилатор.

Дълбока форма за кейк добре намаслена и леко покрита с брашно.

С миксер на слаба степен се разбива крема сиренето с брашното, яйцето до крем. Прибавя се захарта и ванилията. Разбърква се, оставя се настрана.

Тесто

В купа се смесва какаото, нарязаният шоколад, кафето и се залива с гореща вода. След като се разтвори шоколадът напълно, се разбърква до хомогенност. Охлажда се до стайна температура и се добавя сметаната.

Разбърква се до гладка смес.

В купа с миксер се разбива маслото, захарта и ванилията до пухкава смес. Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване на средна степен на миксера.

Пресява се брашното, бакпулверът и малкото сода бикарбонат и се добавят на порции, като се редува с шоколадовата смес. Завършва се с брашно.

В намаслената и покрита с брашно форма се излива половината от полученото тесто. Върху него се полага с лъжица плънката от сиренето Филаделфия, така че да е само в средата, около комина на формата, без да се опира до стените ѝ.

Внимателно с помощта на лъжица се разпределя останалото тесто върху плънката, като първо се запълва мястото около външните стени на съда, а след това и към останалата част.

Пече се на 175 градуса с вентилатор за около 50/60 мин.

Охлажда се във формата за 20-25 минути и се обръща върху решетка. Оставя се напълно да се охлади.

Ганаш

Загрява се сметаната с маслото без да завира, сваля се от котлона. Прибавя се шоколадът на парчета.

Оставя се докато се разтопи, а след това се разбърква, докато се получи гладка смес. Охлажда се напълно на стайна температура - ганашът трябва да се сгъсти.

Поставя се в пош с кръгъл накрайник и се пошира декоративно върху стените на тортата. Оставя се да се стегне за няколко часа (при липса на пош може шоколадът да се излее върху тортата).

Шоколадовата торта се нарязва на широки парчета.

Шоколадовата торта с пълнеж от сирене Филаделфия е страхотна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: