Начин на приготвяне
Запечете орехите на сух тиган и след това ги накълцайте на ситно.
Разбийте сметаната със какаото и захарта. Трябва да се получи плътно, гладко кремче с лек кафеникав оттенък. Ако желаете да е по-шоколадово, може да си сложите още какао, не е проблем. Приберете в хладилник докато дойде ред да бъде използвано.
Пригответе крем пудинг, като загреете на слаб до умерен огън млякото-1 л., захарта и ваниловата захар. Разбийте яйцата и към тях сложете нишестето, отново разбивайки, за да няма бучки. Намалете огъня и налейте яйчената смес при млякото, разбърквайки непрестанно около 12 минути или до сгъстяване на крема. След като отстраните от огъня, разбивайте кремчето периодично преди да дойде време да го използвате, така няма да се образува коричка.
Поставете на котлона водата със захарта и портокаловите корички за сиропа. Варете 10 минути, отстранете коричките и налейте млякото (200 мл.) Може да варите сиропа паралелно с пудинг крема, за да не изстива той прекалено.
За да сглобите тортата положете първия блат в тавичка с откопчаващо дъно, застлана с парче хартия за печене, със същия диаметър. Сиропирайте обилно и намажете със половината от сметановия крем. Поръсете с 1/3 от орехите и сложете втория блат, сиропирайки го отново.
Разпределете върху вторият блат 1/2 от пудинг крема, поръсете отново с орехи и завършете с трети сиропиран блат и отново пудинг крем и орехи за завършек.
Откопчайте формата и по стените на тортата намажете останалият сметанов крем, заглаждайки добре. Приберете ореховата торта в хладилник за 2-3 часа преди да нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Коментари