Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крила с горчица, майонеза и вино

Пилешки крила с горчица, майонеза и вино

Пилешки крила с горчица, майонеза и вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Може да са печени, но са толкова вкусни, че ще отлетят с висока скорост"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • за намазване на крилата
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 голяма щипка
  • вино - 100 - 150 мл домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва майонеза, горчица, червен пипер и малко сол. Разбърква се добре. Почистват се крилата, реже се заострената част и маншончето.

Картофите се обелват и нарязват на филии. Поръсват се със сол, черен пипер, риган и подправка за картофи. Нареждат се в тава.

Пилешките крилца се варят в подсолена вода до готовност и отцеждаме. Нареждат се върху картофките, намазваме с майонезената смес и заливаме с вино.

Печем в загрята фурна 200 градуса за 40 минути, докато добие златист цвят.Сервира се с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: