Класическо ризото с печурки и пармезан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
883
13/02/2019
"Кажат ли ни класика и първото, за което се сещаме е това невероятно Класическо ризото с печурки и пармезан "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 783
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете главата лука и няколко скилидки чесън на ситно. Загрейте зехтин в подходящ съд и задушете лука и чесъна за кратко на умерен огън. Когато омекнат, добавете ориза Арборио и запържете за минута, докато зрънцата станат прозрачни.

Овкусете със сол и черен пипер. Налейте бялото вино в съда и бъркайте, докато оризът го абсорбира напълно.

Пригответе зеленчуковия или гъбен бульон и налейте една четвърт от него в съда. Бъркайте непрекъснато ризотото, за да получите желаната кремообразна консистенция.

Когато първата част от бульона се абсорбира, налейте следваща и така, докато оризът поеме цялото количество.

Нарежете гъбите печурки на тънки филийки. Загрейте бучка масло в дълбок тиган и ги сотирайте. Овкусете със сол, черен пипер и листа прясна мащерка.

На финала добавете бучка масло в ризотото, за да му придадете допълнителна плътност.

Сипете класическо ризото в подходяща чиния, гарнирайте отгоре със сотираните печурки и пъресете с люспи сирене Пармезан.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
14.02.2019 02:22
Благодаря за рецептата. Разрешавам си да добавя още няколко снимки, съвсем по случайност днес я приготвих за вечеря Класическо ризото със сотирани гъби в масло. Класика в жанра и винаги с перфектен резултат, с изключение на това , че ползвах ориз Карнароли.
2
0