gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Класическо ризото с печурки и пармезан

Класическо ризото с печурки и пармезан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Класическо ризото с печурки и пармезан
Снимка: Храна за Душата
1 / 8ВИДЕО
13/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Кажат ли ни класика и първото, за което се сещаме е това невероятно Класическо ризото с печурки и пармезан"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете главата лука и няколко скилидки чесън на ситно. Загрейте зехтин в подходящ съд и задушете лука и чесъна за кратко на умерен огън. Когато омекнат, добавете ориза Арборио и запържете за минута, докато зрънцата станат прозрачни.

Овкусете със сол и черен пипер. Налейте бялото вино в съда и бъркайте, докато оризът го абсорбира напълно.

Пригответе зеленчуковия или гъбен бульон и налейте една четвърт от него в съда. Бъркайте непрекъснато ризотото, за да получите желаната кремообразна консистенция.

Когато първата част от бульона се абсорбира, налейте следваща и така, докато оризът поеме цялото количество.

Нарежете гъбите печурки на тънки филийки. Загрейте бучка масло в дълбок тиган и ги сотирайте. Овкусете със сол, черен пипер и листа прясна мащерка.

На финала добавете бучка масло в ризотото, за да му придадете допълнителна плътност.

Сипете класическо ризото в подходяща чиния, гарнирайте отгоре със сотираните печурки и пъресете с люспи сирене Пармезан.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: