Начин на приготвяне
Измит пресен бейби спанак се нарязва на ситно в купа. Добавят се две яйца, щипка сол, черен пипер и чесън на прах. Разбърква се добре с вилица.
Кашкавалът се рендосва на едро ренде и прибавяме при спанака. Сипват се две лъжици брашно от ленено семе, после и лъжица оризово брашно. Разбърква се отново да се получи гъста смес.
Загрява се малко тиганче с диаметър 15 см , намазано с лъжица олио. Сипваме три супени лъжици от сместа и с заоблената част на лъжицата се оформя блат, като леко се притиска и заравнява. Печем омлета на 4 степен на котлона докато добие златист цвят.
Леко се надига с голяма решетъчна лъжица да видим дали е готово. Обръща се и от другата страна да се запече за 2-3 минути.
По същия начин се оформя и втората спаначена кето палачинка.