Свински джолан с глазура в гювеч

11/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914066
"Слагате от уникалната глазура и печете на тих огън до съвършенство - това е тайната на вкусния джолан "
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 706
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата, като смесите кетчупа, оцета, соевия сос, доматеното пюре, зехтина, прибавете всички подправки с предварително пресирания чесън.

Измийте джолана, прегледайте хубаво и отстранете всички нечистотии. Подсушете и го намажете обилно с приготвената марината. Оставете в хладилника покрит за около 4 часа.

Поставете свинския джолан в глинения гювеч. Сипете зеленчуковия бульон. Покрийте с капака и поставете в студена фурна. Печете свинското във фурна загрята на 250°C за около 20 мин, намалете на 180°C и печете още около 2 часа и 30 мин.

Към края на печенето махнете капата и оставете кожата на джолана да се запече с глазурата.

Сервирайте печения джолан в гювеч с картофено пюре и соса от печенето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар