Начин на приготвяне
Намачкайте банана. Към него прибавете кокосовите стърготини, ваниловата есенция, канелата и кокосовото брашно. Разбъркайте добре.
Смелете бадемите, може да заместите и с други ядки. Прибавете овесените ядки, бадемите и кокосовото масло.
От получената смес оформете топчета. Ако се наложи може да споите с повече кокосово масло или банан.
Аз запекох тези полезни сладки за 10 минути, защото термично обработеният банан е по-сладък и няма нужда от допълнителни подсладители, а и ароматът на запечен кокос е неустоим.
По Ваше желание може да втвърдите тези сладки за диабетици във фризера или хладилник за няколко часа вместо печене.
Да Ви е сладко!
Коментари
Колко броя сладки се получават от една доза?