Начин на приготвяне
Продуктите за пълнежа на сармите се разбъркват добре. Добавя се малко водичка, така че да стане рехава каймата.
В средата на всяко лозово листо се слага по малко от плънката и се завиват сарми, които се редят плътно една до друга в подходящ дълбок съд. Увитите сарми се захлупват с чиния, заливат се с вода, която да го покрие, и се варят на слаб огън около 1 час. По желание може да добавите и малко вегета към водата.
Докато сармите се задушават на тих огън, приготвяме соса за тях.
Запържвате брашното в маслото до златисто. Разреждате със сока от варенето на сармите до желаната гъстота, сваляте от котлона и застройвате с жълтъка, киселото мляко и лимона.
По желание може да запечете лозовите сарми, след като ги задушите.
Източник: Todorka Paskova от Кулинарна мрежа
Коментари