Ароматна супа от лапад

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
333
2k
765
963
12/02/2019
"След тежките зимни манджи на коремът му се хапва нещо леко и свежо "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 963
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме подсолена вода в дълбока тенджера, след което прибавяме ситно нарязаните зеленчуци - без ориза и лапада.

Когато кипне отново, намаляваме и варим на тих огън почти до готовност на зеленчуците. Добавяме ориза, варим до омекването му, след което прибавяме лапада. Това се прави с цел той да остане свеж и да не изгуби цвета си.

Варим супата на тих огън около 3-4 минути, сваляте от котлона и застройвате с киселото мляко и яйцата.

Добавяте бучката масло, няколко стръка пресен копър. Гарнирате супата от лапад с твърдо сварени яйца, нарязани на кръгчета и поднасяте.

По желание може да пасирате супата от лапад.

Източник: Reni Cachkova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар