Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете разбитото яйце. Бъркайте и добавяйте по малко водата. Омесете гладко тесто, като го замесите върху набрашнен плот.
Готовото тесто разточете с дебелина около 1-2 мм. С помощта на чаша с диаметър 8 см изрежете кръгчета. Останалото тесто съберете отново, разточете и пак изрежете кръгчета.
За да приготвите плънката, разбийте яйцето и го разбъркайте с натрошеното сирене и нарязания спанак.
Слагайте по малко плънка от едната страна във всяко кръгче тесто и загръщайте с другата страна. Внимателно притиснете краищата и извийте, за да се получи формата на тортелини.
Така приготвените тортелини се варят в кипнала подсолена вода с няколко капки олио. След 2 минути ги извадете в чиния.
Пасирайте почистентие маслини с чесъна, магданоза, босилек и малко зехтин. Получава се нещо като песто, с което се поливат тортелините със спанак в чиниите.