Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен селски хляб с хрупкава коричка

Лесен селски хляб с хрупкава коричка

Лесен селски хляб с хрупкава коричка
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"А понякога, за да се усмихне човек му трябва само да усети аромата на прясно изваден от фурната селски хляб, да отчупи от хрупкавата коричка ..."

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл хладка
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • захар - 2 - 3 щипки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 700 г пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята с малко топла водичка и захарта. Правим кладенче в пресятото брашно и замесваме гладко тесто от изброените продукти.

Оставяме да втаса, покрито с кърпа, до удвояване на обема.

Поставяме в съд, намаслен и поръсени с брашно, за печене и оставяме отново да втаса.

Отгоре върху хляба правим с остър нож резки отгоре по желание.

Печем нашия селски хляб в загрята на 180°С фурна с вентилатор до готовност.

Лесният селски хляб с хрупкава коричка е много сполучлив.

Източник: Krasimira Petrova‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: