Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с хрупкава коричка

Домашен хляб с хрупкава коричка

Домашен хляб с хрупкава коричка
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Не купувайте, а си го направете - страхотен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • мая - 20 г (1/2 кубче)
  • вода - 350 мл (хладка)
  • сол - 1 с.л. (равна)
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. (може и олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното със солта и направете кладенче.

Прибавете към брашното сместа с маята и зехтина.

Замесете меко и нелепнещо тесто за хляб и го оформете на топка.

Поръсете съда, в който ще печете с брашно. Сложете тестото и отгоре също поръсете с брашно с помощта на сито.

Оставете да втаса, докато удвои обема си. Може и във фурната, която включете на 30-40 градуса.

След като тестото втаса, с остър нож направете няколко разреза.

Печете този икономичен хляб в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

След това охладете домашния хляб с хрупкава коричка върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: