Пилешки бутчета с картофи и гъби

РадостРадостНовак
29/03/2013
"Любимата си рецепта с пилшеки бутчета споделяме само с приятели!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 011
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бялото вино със зехтина, сока от 1/2 лимон, всички подправки на око и 1 ч.л. доматено пюре. С получената смес намажете пилешките бутчета и ги оставете в покрит съд да се мариноват за и час.

През това време загрейте малко мазнина и запържете почистените и нарязани картофи за кратко, докато хванат лек загар и се запечатат.

Извадете ги, долейте при нужда още мазнина и запържете скълцания лук с гъбите. След тях запържете от двете страни отново набързо и пилешкото.

Запържените картофи и гъби с лук се сипват в тава, отгоре се наместват двете бутчета с маринатата им. Полива се тънка струйка зехтин и се слага да се пече около 30 минути или до пълна готовност.

Пилешки бутчета с картофи и гъби се поднасят с разполовените малки доматчета и резенчета лимон за гарнитура.

Рейтинг

5 9
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар