Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постен грах с лук и домати

Постен грах с лук и домати

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Постен грах с лук и домати
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Постно, ама вкусно - как да не го опита човек"

Необходими Продукти

  • грах - 1 консерва 400 г
  • лук - 3 - 4 гл.
  • домати - 200 г консерва
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л., с връх
  • магданоз - 1/3 връзка, за поръсване
  • сол на вкус
  • чесън - 1/2 гл.
  • черен пипер - 1/4 ч.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно. В подходяща тенджера се загрява олиото.

Запържва се, докато омекне, около 3-4 минути на слаб огън.

Добавя се брашното, червеният пипер, черен пипер и грахът заедно със саламурата.

Разбърква се, а като заври, се прибавят доматите.

След 5 минути към яхнията с грах се добавя скълцания чесън и нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: