Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Моркови, мариновани с джинджифил

Моркови, мариновани с джинджифил

Моркови, мариновани с джинджифил
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тези моркови са мега вкусни, ще повторим, за да сме сигурни, че сте разбрали - тези моркови са мега вкусни"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 връзка пресни
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 корен, смлян, количеството е по желание
  • зехтин - 60 - 70 мл
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме морковите, нарязваме ги на ленти и ги мариноваме в смес от смления чесън и джинджифил.

Поливаме със зехтина и меда, объркваме добре и оставяме морковите да поемат ароматите около 20-30 минути.

Печем маринованите моркови върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Вкусно и здравословно!

Източник: Stanislava Topalova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна борисова
Марияна борисова
Джинджифилът ще придаде особено пикантен вкус
19.02.2019 04:52
1