Тиквен кейк с чийз-крем

28/02/2019
"Всяка тиква може само да си мечтае от нея да приготвят вкусен Тиквен кейк с чийз-крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сварената във водата и нарязаната на парчета тиква с маслото, пюрирайте я и я оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта, добавете тиквеното пюре, пресятото с бакпулвера брашно, содата, канелата, солта и олиото и разбъркайте.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена кръгла тавичка и печете около 25 мин в предварително загрята на 200°C фурна, а после намалете на 180°C и печете още 20 мин.

Когато тиквеният кейк изстине, го разполовете хоризонтално на две и намажете двете половинки с крема, който сте приготвили от разбитото сирене, масло, захар и ванилия.

Сложете двете намазани половинки една върху друга и поръсете готовия кейк с препечените и едро нарязани ядки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар