Салата Ница с аншоа

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
857
20/02/2019
"Защото има салати, които винаги ще са актуални и модерни, като тази класическа Салата Ница с аншоа "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • риба тон - 100 г (консерва)
  • аншоа - 3 - 4 филенца
  • маслини - 30 г
  • За дресинга
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете яйцата твърдо за 8-9 минути в подсолена вода. Сварете и 2-3 средно големи картофа.

Поставете листа зелена салата или салата Айсберг в плоска чиния, като оформите канапе за останалите продукти. Нарежете по половин червена и зелена чушка на кръгчета. Нарежете половин червен лук на тънки слайсове.

Доматите и картофите нарежете на кубчета. Обелете твърдо сварените яйца и ги разполовете.

Започнете да подреждате салатата Ница, като върху канапето поставете картофите, доматите и чушките. Нарежете на ситно няколко филенца маринована аншоа и добавете отгоре заедно с парченцата филе от риба тон. Разпределете слайсовете червен лук и разпръснете няколко цели маслини.

Пригответе дресинга за салата Ница, като смесите в бурканче сока от лимон и зехтина. Подправете със сол и пипер. Затворете бурканчето и разклатете, докато сместа добие еднородна консистенция.

Полейте салатата Ница с дресинга и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар